Over ons

Hallo! Ik ben Dominika, oprichtster van FEL.

Ik woon in Zwijnaarde samen met mijn vriend Nicolas en mijn adoptiehondje Wolf. Hier deel ik graag hoe FEL Sportswear tot stand is gekomen.

Het begint in herfst van 2017. Mijn studententijd zat erop en helaas waren er wat kilo's blijven plakken. Ik paste mijn voeding aan en begon te sporten: voornamelijk kracht training en HIIT workouts. De kilo's raakte ik kwijt, maar de sportmicrobe bleef. Ik werkte nog maar net en mijn sportkledij was toen functioneel, goedkoop en helaas niet zo comfortabel. Hier rechts zie je mijn eerste sportoutfit, een zwarte sportbeha uit de Primark. Ik geloof dat die iets van een 13 euro kostte, maar ik herinner me vooral hoe ik mijn borsten moest vasthouden tijdens het lopen of fietsen, omdat de beha zo weinig ondersteuning gaf. De pads waren bovendien puntig en gaven mijn borsten een vreemde vorm. Het shortje was niet veel beter. Het bleef maar omhoog kruipen. Ik gebruikte het enkel voor foto's en niet om publiekelijk te sporten om genante situaties te vermijden ;-)

 

Ik droeg klassieke sportkleding waar comfort niet centraal stond

Fast forward naar 2019. Ik was van pas afgestudeerde sport beginneling veranderd naar een fanatieke fitness girlie die sporten nodig had om fysiek én mentaal gezond te blijven. Sporten was -en is- nog steeds mijn grootste uitlaatklep voor stress. Ik had werkmens geld en ging sporten, dus dan kom je uit bij... Nike. Hun klassieke witte sportbeha met een zwarte legging was mijn go-to outfit. De ondersteuning van deze sportbeha was stukken beter. Alleen zat deze beha enorm strak. De ondersteunende band van deze sportbeha had een gekke structuur en schuurde soms wel eens, but it did the trick. Als je op deze foto goed kijkt, zie je de pads helaas zitten. De legging was goed, maar had helaas geen zakken.

Wij maken sportkledij voor àlle bewegende vrouwen

2020 en ik wil kleurrijke sportkleren

2020 en Corona zorgde dat sporten thuis gebeurde via online sportlessen. In 2020 kocht ik mijn eerste gekleurde legging. Blauw, mijn lievelingskleur en ook de kleur van de KAA Gent Buffalo's. Het plezier van de legging was van korte duur, want na een jaar was deze legging niet meer strak en volledig de vorm verloren.

In 2021 zocht ik opnieuw naar een blauwe legging en kwam ik dit setje van Bershka tegen. Opnieuw geen zakken en wat vreemde overbodige naden aan de zijkant van de legging.. Ook voel je deze naden zitten wanneer je buikspier oefeningen doet. Kijk ook naar de opvallende naad in het midden van deze legging, die wel eens omhoog durfde kruipen en zo voor cameltoe's zorgde. Gelukkig niet zichtbaar op deze foto ;-) Not the vibe. Maar het was matching met de sportbeha en dat vond ik echt top!

Lente 2022: take a risk cause life is short

In de lente van 2022 kocht ik dit flashy bikershort. De kleur vond ik echt fantastisch. De pasvorm? Opnieuw niet dát, zoals je kan zien aan het kruis... Maar deze fleurige bikershort was tenminste niet te kort én had een hoge taille. Ook op persoonlijk vlak was de lente van 2022 heel bijzonder, want ik had een auto ongeluk samen met Nicolas en onze vrienden. We kropen door het oog van de naald en ik had heel veel last van angsten. Het deed me ook extra hard beseffen dat het leven veel te kort is, dat ik alle kansen moet grijpen en vooral dankbaar door het leven moet gaan.

Designs maken op vakantie in Italië

Daar, op diezelfde vakantie in Italië ben ik mijn ideeën en ervaringen beginnen verfijnen. Na de vakantie nam ik met frisse energie en bakken inspiratie contact op met de freelance ontwerpster Andreea Castrase. Andreea is gespecialiseerd in sportkleding, en werkte al samen met onder meer H&M. We tekenden samen de ontwerpen en technical packs uit voor een sportbeha en legging. Dan volgde het allermoeilijkste deel: het geproduceerd krijgen. Mijn droom was (en is nog steeds) om de productie in Europa te doen. Dat is nog niet gelukt door 2 redenen. Ten eerste waren de minimum productie hoeveelheden enorm hoog voor een start-up (vaak minimum 150 stuks) en ten tweede kon ik niet aan de stoffen raken (Vita stof van Carvico) doordat mijn bedrijfje te klein was. Hier dacht ik bijna aan opgeven... Toen kreeg ik het idee om verschillende bestaande sportmerken te contacteren met de vraag met welke fabriek zij samenwerken en waar zij hun stoffen halen. Uit die contacten leerde ik Basak kennen, Basak heeft haar eigen yoga kledij bedrijf en bracht me in contact met haar fabriek.

Fast forward na enkele maanden ploeteren en ideeën uitwisselen, komen mijn eerste samples in de brievenbus. Echt een magisch moment en alles waar ik van droomde. Zakken in de legging, weinig naden, ongelooflijk comfortabel en zacht. En dan de kleuren! Het palet van rood, blauw en groen dat ik in Italië had bedacht, lag gewoon voor mijn neus. Ik heb ook geëxperimenteerd met wat andere kleuren, maar die drie kleuren waren er gewoon boenk op. Ook de sportbeha's overtroffen al mijn verwachtingen: de gekruiste rug, de verborgen band ter ondersteuning en de zachte stof. Ook het feit dat je de onderste band kan verstellen zodat de beha past zoals jij hem wenst, dat was echt een openbaring. Het logo, een bliksem, voelde als de perfecte aanvulling en straalde ook het pit uit waar we voor staan. Het logo staat ook bewust op de achterkant, omdat ik echt wil dat de focus naar de kleuren en de drager van de kledij gaat.

We hebben niet het grootste aanbod en niet de grootste oplage, maar ik sta achter -en geloof- in elk stuk

Dan volgde de grootste en leukste test: sporten in de prachtkleuren. Ik leende de kleding uit aan mijn vriendinnen die ermee gingen gaan sporten. Zelf leefde ik ook zowat in de legging en sportbeha: thuiswerken, dansen, deadliften, lopen, klimmen, feesten en zelfs slapen. Deze sportkleren kunnen élke activiteit aan. Getest en goedgekeurd door mij en mijn vriendinnen!

En nu is de collectie dus te hier te koop. We hebben niet het grootste aanbod en niet de grootste oplage, maar ik sta achter -en geloof- in elk stuk. Ik hoop dat jullie even verliefd worden op de stukken als ik en mijn vriendinnen. Ik hoop in de toekomst te kunnen uitbreiden naar shortjes, topjes en nog meer kleuren! Nicolas en ik zullen jullie pakjes met veel liefde en trots inpakken en hopen dat jullie er de beste workouts, leukste chilldagen en gewoon goede herinneringen in zullen maken. Opmerkingen, suggesties en verbeterpunten mogen altijd gemaild worden naar info@felsportswear.be